Blijven genieten van de routeplanner? Steun de Fietsersbond. Word nu lid!

Plan via knooppunten

Iedere Nederlandse regio heeft een bewegwijzerd netwerk van fietsknooppunten, aangegeven met wit-groene bordjes met cijfers er op. In de Fietsersbond Routeplanner kun je heel makkelijk gebruik maken van deze knooppunten door het routetype 'Netwerk fietsknooppunten' te gebruiken. De Routeplanner stuurt je dan waar mogelijk langs de knooppunten. Buiten het netwerk fiets je volgens het profiel 'makkelijk doorfietsen'.

Je begint je route door het startpunt te bepalen. Dat kan ieder punt in Nederland zijn, via het profiel 'makkelijk doorfietsen' leidt de Routeplanner je naar het dichtstbijzijnde knooppunt. Wil je toch zelf je startknooppunt kiezen, klik dan rechtsboven in de kaart op de knop 'knooppunten'.

Je krijgt dan een overzicht van alle fietsknooppunten in de buurt. De groene lijnen tussen de knooppunten zijn de verbindende routes.

Om een knooppunt aan je route toe te voegen klik je er op. Er verschijnt dan een tekstballon met meer informatie over het knooppunt. Door op Van, Via of Naar te klikken stel je het knooppunt in als vertrek-, tussen- of eindpunt. LET OP: Het is op dit moment nog niet mogelijk om de volgorde van knooppunten te verplaatsen. Zorg er dus voor dat je de routepunten in de juiste volgorde op de juiste plek plaatst.

Door de kaart met de muis heen-en-weer te slepen kun je zo steeds meer knooppunten aan je route toevoegen. Om de lijst met knooppunten te bekijken klik je bovenin de planner op 'meer opties'. Zo zie je de volledige lijst met knooppunten. In het keuzemenu dat is uitgeschoven kun je nu ook kiezen voor een route volgens het routetype 'Netwerk fietsknooppunten' of via het routetype 'Combinatie fietsnetwerken'. In dat laatste type worden ook LF-routes meegenomen. 

Via de groene knop 'Plan route' kun je uiteindelijk je route plannen. 

fietsersbond