Blijven genieten van de routeplanner? Steun de Fietsersbond. Word nu lid!

Onze widget op jouw site

Hebt u een eigen website? Wilt u graag dat uw bezoekers u op de fiets kunnen bereiken? Onze gratis 'widget' kunt u gratis op uw site plaatsen (het landelijk bureau van de Fietsersbond hier als voorbeeld):

Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Ga naar de pagina met onze widget-maker (deze link wordt in een nieuw browservenster geopend, zodat u de volgende stappen in dit browservenster kunt blijven lezen).
  2. Kies of u uw bezoekers VAN een specifieke plek naar elders wilt laten fietsen, of van elders NAAR een specifieke plek. Wilt u de bezoekers van uw bedrijf of evenement bedienen met een fietsroute op maat, kies dan voor het invullen van de velden onder NAAR.
  3. Vul bij Locatie vertrekpunt/bestemming het adres in, bestaande uit straatnaam, huisnummer en plaatsnaam. U kunt ook alleen de postcode invoeren. Het kan overigens voorkomen dat sommige huisnummers of dat onlangs aangelegde straten niet herkend worden. Dat kunt u aan ons doorgeven via de pagina Fout melden.
  4. Kies de vorm van de widget. We hebben een vierkante (300x300 pixels) en een brede (600x300 pixels) variant. Wanneer u de widget in een zijbalk wilt zetten, zal de vierkante variant het beste bruikbaar zijn. Kiest u voor een plek in het middengedeelte, dan zal de brede variant het beste uitkomen.
  5. Kies geschikte kleuren voor de border (rand), de tekst en de achtergrond. Hou er rekening mee dat de kleuren voor tekst en achtergrond een goed leesbare kleurencombinatie vormen.
  6. Maak een keuze uit de 10 verschillende routetypes die wij aanbieden. Kies minimaal 1 routetype. Meer gedetailleerde informatie op de pagina Lijst van routetypes.
  7. Klik op de blauwe knop Maak Widget.
  8. U krijgt onder Preview een voorbeeld van de widget.
  9. U kunt de widget desgewenst nog verder aanpassen, maar klik daarna wel weer op Maak Widget.
  10. Tevreden over de widget? Kopieer de code bij Embed code naar uw website. Hoe dat moet is afhankelijk van het websiteplatform dat u gebruikt. Raadpleeg daarvoor de bouwer van uw website, of een handleiding van dat systeem.

Wanneer de bezoekers van uw website de widget gebruiken, zal er na een klik op de knop Plan route een nieuw scherm openen met de Fietsersbond Routeplanner. Hier verschijnt het routeadvies, dat gebruikers kunnen printen, opslaan, delen, of downloaden als GPS-bestand.

Deze widget wordt door de Fietsersbond kostenloos aangeboden. Ons logo is dan ook niet te verwijderen uit de widget.

Hartelijk dank voor het gebruik van de Fietsersbond Routeplanner-widget! Enthousiast? Vertel het verder!

fietsersbond